Meditace v kuchyni

"Nejen jídlem živ je člověk."

To je sice pravda, ale na druhou stranu je jídlo jednou ze základních činností, které děláme každý den. Vaření je mou dlouhodobou vášní a během let jsem si uvědomila, že se při přípravě jídla dostávám do určitého meditativního stavu a "flow", který mě uklidňuje a zároveň nabíjí. Ze své lásky k vaření jsem se vyznala zde:-)

Během posledních 15 let jsem se zabývám různými výživovými směry, energiemi potravin a studuji přípravu jídla v různých kulturách. Zjistila jsem, že nic není špatně, pokud vaříme hlavně ze základních, lokálních potravin a respektujeme při přípravě jídla roční období. Důležité je také pozorovat sami sebe, co v nás jídlo způsobuje, které potraviny nám tělesně i duševně svědčí a které nám působí obtíže. Velmi důležitou ingrediencí je ale hlavně RADOST, s jakou vaříme a jíme. 

Dlouhodobě připravuji hostiny pro své přátele a začala jsem vařit i na různých zajímavých akcích. A zjistila jsem, že mnoho lidí by rádo vařilo, ale neví, jak začít, nevyznají se změti informací, které se na nás valí ohledně výživy každý den. Na druhou stranu jsem začala mít pozitivní ohlasy na mé vaření, ale i na způsob, jakým své zkušenosti předávám ostatním. Uvědomila jsem si, že vaření souvisí s osobním rozvojem víc, než jsem si dosud myslela.

Z těchto důvodů jsem založila projekt Meditace v kuchyni, který má za cíl:

  • Přivést lidi zpátky k plotně :-)
  • Začít myslet jednoduše ohledně pořizování a vaření potravin
  • Obrátit se k sobě a zjistit, jaký styl mi dělá dobře
  • Užívat si přípravu jídla a jeho konzumaci

Na FB stránce Meditace v kuchyni najdete mnoho informací, receptů i akcí, kde vařím nebo povídám o jídle, budu ráda, pokud ji navštívíte:-)