Blog

K tomuto pomeznímu času, kdy je hranice mezi naším a oním světem nejtenčí, přináším kousek textu z knihy "Přechodové rituály" Arnolda Van Gennepa - povinné to četby antropologické.

Za tu dobu, co se do hloubky zabývám stresem a pracuju s klienty, zjišťuju, jaké všechny UDÁLOSTI, POCITY a nastavení naší MYSLI se můžou za stresem skrývat. Do chronického napětí se naše tělo i mysl dostává, když

Slovo "posvátný" okolo sebe slýcháme, občas ho i sami užijeme, když chceme popsat něco speciálního nebo třeba nedotknutelného. Co ale ve skutečnosti znamená a proč bychom ho měli potřebovat?

Dneska jsem v časopise uviděla reklamu na nějaké laserové centrum. Píše se tam, že "ZBAVIT se chloupků, dát pryč tetování, odstranit vrásky..." je cesta ke ZMĚNĚ.

Po letošním Novém roce jsem se začala scházet s partou lidí z celé republiky na on-line poradních kruzích. Jedná se o skupinové sdílení na určité téma, jen nesedíme spolu v kruhu, ale každý u své obrazovky, a nepodáváme si "mluvící předmět", ale každý má svůj. O poradních kruzích už jsem psala zde.

V poslední době se s tím setkávám stále častěji - téma ženského těla, ženské krásy, štíhlosti, tloušťky, poruch příjmu potravy, deprese ze špatného vztahu k vlastnímu tělu.

Při stresu a napětí se v každém z nás fyziologicky dějí podobné věci - zvýší se nám krevní tlak i tep, krev se stáhne z vnitřních orgánů do svalů, tělo je připraveno na spalování cukrů pro získání více energie - připravujeme se na útok, či útěk.